Ξεκινήστε σωστά το Σαββατοκύριακό σας φτιάχνοντας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα λαχταριστό brunch. Αβγά ποσέ, ομελέτες, ακόμα και γιαούρτι, όλα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα με τη βοήθεια του ατμού.
Λαχταριστό brunch
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο ατμού για να φτιάξετε γιαούρτι; Μπορεί να γίνει πανεύκολα και είναι μια υπέροχη ιδέα για το επόμενο brunch στο σπίτι σας (μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ!). Οι νέοι φούρνοι της Electrolux είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία παρασκευής γιαουρτιού.
Τι πηγαίνει τέλεια με το γιαούρτι; Για να λέμε την αλήθεια, πολλά πράγματα. Αλλά ακολουθεί μια βασική συνταγή για πεντανόστιμη γκρανόλα.
Γκρανόλα
20 ml φιστίκια, 20 ml κάσιους, 20 ml αμύγδαλα, 20 ml νιφάδες βρώμης , 1 κ.γ. Κάρδαμο σε σκόνη, 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη, 3-4 κ.σ. μέλι, ½ κ.γ. αλάτι
1. Σπάστε ελαφρώς τους καρπούς, όχι σε μικρά κομμάτια.
2. Ανακατέψτε τους καρπούς με τη βρώμη σε ένα ταψί και καβουρδίστε ελαφρώς. 160°C για 8-10 λεπτά.
3. Ρίξτε όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό μέλι και μπαχαρικά και ανακατέψτε.
4. Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.
5. Καλή απόλαυση!
Βασικά, αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πότε να μην χρησιμοποιείτε ατμό, καθώς θέλετε η γκρανόλα να είναι στεγνή και τραγανή.
Τέλεια αβγά
Το ψήσιμο των αβγών στον ατμό βοηθά στο πιο ήπιο μαγείρεμα των αβγών, καθώς η θερμότητα είναι ομοιόμορφη. Αυτό σημαίνει ότι τα σπασμένα αβγά και το άψητο ασπράδι είναι πια παρελθόν. Υπάρχει κάποιος που δεν τρελαίνεται για αβγά ποσέ στο brunch; Με τον ατμό, ο κίνδυνος αποτυχίας είναι ελάχιστος.
Ακολουθεί μια πρώτη ιδέα για το πώς μπορείτε να κάνετε αβγά ποσέ σε "σακουλάκι" στον φούρνο ατμού.
1. Ξεκινήστε βάζοντας πλαστική μεμβράνη σε ένα φλιτζάνι ή ένα ποτήρι. Ρίξτε μέσα ένα αβγό, κλείστε και δέστε την πλαστική μεμβράνη, για να δημιουργηθεί ένα "σακουλάκι".
2. Βάλτε τα "σακουλάκια" πάνω σε έναν δίσκο και ψήστε με το Full Steam στους 90°C για περίπου 6-7 λεπτά, ανάλογα με το πώς θέλετε τα αβγά σας.
3. Όταν τα αβγά είναι έτοιμα, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
Ομελέτα φούρνου
Ένα άλλο αγαπημένο πιάτο του brunch είναι η ομελέτα φούρνου ή φριτάτα. Θα μαγειρευτεί τέλεια στον φούρνο ατμού, καθώς η περιβάλλουσα θερμότητα βοηθά στο ομοιόμορφο μαγείρεμα των αβγών και τη διατήρηση της υγρασίας τους.
Απλώς βάλτε μερικά κομμένα λαχανικά (της επιλογής σας!) σε ένα λαδωμένο ταψί
Χτυπήστε μερικά αβγά (3-4) μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
Ρίξτε τα αβγά πάνω από τα λαχανικά και ψήστε με το Humidity Medium στους 90°C, μέχρι να σφίξουν τα αβγά, περίπου για 10-15 λεπτά
Σερβίρετε και καλή απόλαυση!
Μαγειρέψτε στον ατμό όπως οι επαγγελματίες σεφ
Οι φούρνοι SteamPro θα ανεβάσουν το μαγείρεμα στον ατμό σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανακαλύψτε λειτουργίες όπως Sous-Vide, Connected Cooking, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του φούρνου σας από το smartphone, και τον βοηθό μαγειρέματος στον ατμό Steamify. Οι φούρνοι SteamPro είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε μέρα της ζωής σας πιο νόστιμη.