Το ψήσιμο ψαριού στον φούρνο ατμού είναι πανεύκολο και με τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Το μαγείρεμα στον ατμό κρατά το ψάρι ζουμερό, χωρίς να διαλύεται - πολύ πιο γρήγορο και εύκολο από αυτό που νομίζετε.
Νόστιμο και πανεύκολο ψάρι
Η γενική σύσταση είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία, ειδικά όταν πρόκειται για φιλέτα ψαριού. Προσπαθήστε να κρατήσετε της θερμοκρασία γύρω στους 80°C όταν ψήνετε φιλέτα στον ατμό με το Full Steam. Η διάρκεια του ψησίματος ψαριού στον ατμό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του φούρνου και τη θερμοκρασία στο κέντρο του ψαριού. Η συμβουλή του σεφ είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό θερμόμετρο για να μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του ψαριού, καθώς διαφέρει από ψάρι σε ψάρι.
Δεν υπάρχει ένα τέλειο φιλέτο ψαριού για μαγείρεμα στον ατμό ή ο καλύτερος τρόπος ψησίματος ψαριού στον ατμό: δοκιμάστε τα δικά σας αγαπημένα ψάρια και τους δικούς σας τρόπους ψησίματος! Συμβουλή: τυλίξτε το ψάρι σε κάποιο φύλλο πριν από το ψήσιμο π.χ. λάχανο, σέσκουλο ή φύκια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά και λάδι προτού το τυλίξετε, για ακόμα περισσότερη γεύση.
Άλλο ψάρι
Ολόκληρο ψάρι
Για ψήσιμο ολόκληρο ψαριού στον ατμό, χρησιμοποιήστε το Humidity High ή το Humidity Medium. Χάρη στο ελαφρύ ψήσιμο, το ψάρι δεν διαλύεται όσο ψήνεται βαθιά στη σάρκα του.
Μουσελίν ψαριού
Κατά την παρασκευή μουσελίν ψαριού, όπως τερίνες ή κενέλ, ο ατμός είναι μια ωραία λύση, καθώς είναι πιο ήπιος σε σχέση με το βραστό νερό. Η μουσελίν έχει πολύ ευαίσθητη υφή και χάρη στον ατμό διατηρείται ακέραιη και δεν επηρεάζεται η γεύση της από το νερό.
Συνταγή: Λαβράκι σε κρούστα από αλάτι
Υλικά για 2 άτομα
2 ολόκληρα λαβράκια (400 γρ. το καθένα), 2 κιλά αρωματικό αλάτι
Υλικά για το αρωματικό αλάτι
2 κιλά χοντρό αλάτι, 1 λεμόνι, 10 κόκκοι ροζ πιπεριού (αποξηραμένο), 20 γρ. ανάμεικτα αρωματικά βότανα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο και θυμάρι)
Σκεύη: Εμαγιέ ταψί
Σερβίρετε με το συνοδευτικό της επιλογής σας, π.χ. πατάτες φούρνου και ψητά λαχανικά.
Διαδικασία για το αρωματικό αλάτι:
Πλύντε και στεγνώστε καλά τα αρωματικά βότανα και ψιλοκόψτε τα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα με το χοντρό αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το ροζ πιπέρι.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στους 120°C στη λειτουργία Static για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
Διαδικασία για το λαβράκι σε αλάτι:
Καθαρίστε τα εντόσθια του ψαριού (αφήνοντας τα λέπια), πλύντε το σε τρεχούμενο νερό και στεγνώστε το καλά.
Πασπαλίστε μια στρώσω αλατιού στον πάτο του ταψιού, βάλτε από πάνω το λαβράκι και καλύψτε εντελώς με το υπόλοιπο αρωματικό αλάτι.
Ρύθμιση μαγειρέματος: ανάλογα με τον φούρνο σας (με ή χωρίς Steamify)
- Steamify στους 130°C για 20 λεπτά Επίπεδο: 2 ή
- Humidity High στους 130°C για 20 λεπτά Επίπεδο: 2
Υπέροχη γεύση σε λίγα βήματα
Οι φούρνοι μας με SteamBoost προσφέρουν τρία επίπεδα ατμού. Είναι εξοπλισμένοι με ειδικά προγράμματα για ψήσιμο αρτοποιημάτων και κρεάτων, καθώς και ένα πρόγραμμα μόνο με ατμό, για νέα επίπεδα γεύσης και τραγανότητας, χωρίς στεγνό εσωτερικό.