Μαγειρέψτε θρεπτικά και νόστιμα λαχανικά με ατμό

Τελευταία ενημέρωση 11/5/2020 2:05 μμ

Λαχανικά γεμάτα γεύση, τραγανά και θρεπτικά: ο φούρνος ατμού κάνει την υγιεινή διατροφή πιο εύκολη και πιο νόστιμη.



Λαχανικά, η υγιεινή επιλογή

Γιατί το μαγείρεμα των λαχανικών στον ατμό είναι καλύτερη λύση; Είναι ένας εύκολος, γρήγορος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας στον φούρνο ατμού. Για το μαγείρεμα στον ατμό είναι υγιεινό; Ο ατμός δεν αφαιρεί από τα λαχανικά τη γεύση ή τα θρεπτικά συστατικά, έτσι, το αποτέλεσμα είναι νόστιμο αλλά και υγιεινό. Καθώς η θερμότητα είναι σταθερή, τα λαχανικά δεν διαλύονται τόσο εύκολα στον ατμό. Συνεπώς, το θρυμματισμένο μπρόκολο μπορεί να γίνει παρελθόν. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές για λαχανικά στον ατμό. Δοκιμάστε τις και δείτε ποια είναι η αγαπημένη σας!

Κουνουπίδι με λεμόνι, μαύρο πιπέρι και ελιές

Χωρίστε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και βάλτε τις σε ένα διάτρητο ταψί.


Ψήστε στο Full Steam στους 100°C για περίπου 3-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. (Θα πρέπει να είναι ακόμα τραγανά.) 


Βγάλτε από τον φούρνο και ανακατέψτε σε ένα μπολ με ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, σπασμένο μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένες μαύρες ελιές και θαλασσινό αλάτι. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο. 

Πράσινα σπαράγγια με φλέικς παρμεζάνας και ελαιόλαδο

Κόψτε και ξεφλουδίστε τα κάτω 3 εκατοστά των σπαραγγιών και βάλτε τα σε ένα διάτρητο ταψί.


Ψήστε στο Full Steam στους 100°C για περίπου 2-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.


Βγάλτε τα από τον φούρνο και περιλούστε τα με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και μπόλικα φλέικς παρμεζάνας. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.


Μπρόκολο με τζίντζερ, σόγια σως, φιστίκια και σουσάμι

Χωρίστε το μπρόκολο σε φουντίτσες και βάλτε τις σε ένα διάτρητο ταψί.


Ψήστε στο Full Steam στους 100°C για περίπου 3-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.


Βγάλτε από τον φούρνο και ανακατέψτε σε ένα μπολ με ψιλοτριμμένο τζίντζερ, σόγια σως, καβουρδισμένα φιστίκια, σησαμέλαιο και καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρετε ζεστό.




Ανακαλύψτε τους φούρνους SteamCrisp