Το σκανδιναβικό τελετουργικό του καφέ ή αλλιώς "fika" είναι αγαπητό από όλους. Χρησιμοποιήστε τον φούρνο ατμού για να φτιάξετε ακόμα καλύτερες εκδοχές των αγαπημένων σας αρτοποιημάτων.
Αγαπημένα αρτοποιήματα
Ο ατμός είναι ιδανική μέθοδος για το ψήσιμο γλυκών παρασκευών, όπως μάφιν και κεκάκια. Βοηθάει στο φούσκωμα της ζύμης και στη δημιουργία αφράτης ψίχας. Τραγανό απ' έξω, ζουμερό από μέσα.
Συνταγή: Αγγλικά μάφιν με μύρτιλλα
Υλικά για τη ζύμη (Α)
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 115 γρ. καστανή ζάχαρη, 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (για γλυκές παρασκευές)
Υλικά για τη ζύμη (Β)
2 ολόκληρα αβγά, 200 γρ. μύρτιλλα, 370 γρ. γάλα πλήρες, 90 γρ. λιωμένο βούτυρο.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Σκεύη: Ατομικά φορμάκια αλουμινίου για μάφιν
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αβγά μαζί με το γάλα, το κρύο λιωμένο βούτυρο και τα μύρτιλλα.
Α. Ρίξτε το υγρό μείγμα (Β) μέσα στο μείγμα των στερεών υλικών (Α) και ανακατέψτε τόσο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
B. Ρίξτε τη ζύμη μέσα στα βουτυρωμένα φορμάκια για μάφιν και ψήστε στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ψήστε με το Humidity Low στους 170°C για 25-30 λεπτά
Ψήστε ψωμί αξιώσεων στο σπίτι σας
Φτιάξτε κορυφαίο ψωμί με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι φούρνοι SteamBake χρησιμοποιούν ατμό για το φούσκωμα της ζύμης, έτσι η διόγκωση γίνεται γρήγορα και ομοιόμορφα, για πιο αφράτη και υγρή ψίχα. Για μια τελική πινελιά τελειότητας, προστίθεται κλασική ξηρή θερμότητα για να γίνει η κρούστα τραγανή και χρυσαφένια.