Καθαρά, γευστικά αποτελέσματα, με λίγο έως καθόλου λάδι.
Σολομός με καρυκεύματα πιπεριάς και πορτοκάλι
Συστατικά:
- 600 γραμμάρια φιλέτων σολομού, κατά προτίμηση με το δέρμα επανω
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μέθοδος:
- Κόψτε το σολομό σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
- Τρίψτε το πιπέρι.
- Ξεφλουδίστε το εξωτερικό στρώμα του πορτοκαλιού με ζέστη ή τρίφτη.
- Ανακατέψτε το πιπέρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τρίψτε το σολομό και αφήστε το για 15 λεπτά.
- Τηγανίστε το σολομό στη φριτέζα αέρα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Fish.
- Κόψτε το πορτοκάλι και πιέστε λίγο χυμό πορτοκάλι πάνω από τον μαγειρεμένο σολομό.
Πατάτες γλυκοπατάτας με αιόλι
Συστατικά:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 200 ml μαγειρικό λάδι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος:
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τη γλυκοπατάτα σε λωρίδες 0,5 cm.
- Τηγανίστε τις λωρίδες χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα French Fries.
- Για το αιόλι: ανακατέψτε το σκόρδο, τον κρόκο του αυγού και το ξύσμα λεμονιού με ένα μπλέντερ χειρός σε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε στο λάδι λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να πήξει.
- Περίοδος με αλάτι και πιπέρι καγιέν.
Ψητά λαχανικά
Συστατικά:
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκύθι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 10 πράσινα δόρατα σπαράγγια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
- Κόψτε την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε φέτες 1,5 cm και κόψτε το πιπέρι σε κομμάτια 2x2 cm.
- Αφαιρέστε το κάτω μέρος του σπαραγγιού.
- Καρυκεύστε όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σπαράγγια, με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο θυμάρι.
- Τηγανίστε τα λαχανικά με το πρόγραμμα λαχανικών στη φριτέζα.
- Προσθέστε τα σπαράγγια στα υπόλοιπα λαχανικά στο μισό του μαγειρέματος.
Τραγανά μπουτακια κοτόπουλου
Συστατικά:
- 6 μπουτακια κοτόπουλου
- 3 αυγά, χτυπημένα με 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια πάγκο ή κανονικά ψίχουλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας.
Συστατικά για το αιόλι τσίλι:
- 200 γραμμάρια αιόλι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μέθοδος:
- Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι.
- Ψήνουμε τα μπουτακια κοτόπουλου βάζοντας τα πρώτα στο μείγμα λουλουδιών, στη συνέχεια στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια στα ψίχουλα.
- Απλώστε τα μπουτακια ομοιόμορφα στο καλάθι φριτέζας και τηγανίστε τα με το πρόγραμμα Drumstick.
- Σερβίρετε με τσίλι.
Ολόκληρο κοτόπουλο γεμάτο με λεμόνι και σκόρδο
Συστατικά:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο, 1,2 κιλά
- 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
- Κόψτε το λεμόνι στο μισό.
- Γεμίστε το κοτόπουλο με το λεμόνι και το σκόρδο και τρίψτε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Βάλτε το κοτόπουλο στο καλάθι και τηγανίστε με το πρόγραμμα Whole Chicken.
- Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.
Μπριζόλα
Συστατικά:
- 225 γραμμάρια μπριζόλα κόντρα φιλέτο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
Μέθοδος:
- Καρυκεύστε το κρέας και στις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.
- Τοποθετήστε το κρέας στη φριτέζα και τηγανίστε στο πρόγραμμα κρέατος.
- Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
- Σερβίρετε με σπαράγγια.
Πίτσα Μαργαρίτα
Ζύμη:
- 15 g φρέσκια μαγιά
- 125 ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 g αλεύρι σίτου
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά για τη ζύμη για 10 λεπτά. Καλύψτε το μπολ και αφήστε για 30 λεπτά για να αποδειχθεί, θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σάλτσα ντομάτας (ψυχρή ανάδευση):
- 200 γραμμάρια κονσερβοποιημένες ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αλάτι
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα μπλέντερ χειρός.
Επικάλυψη:
- Μοτσαρέλα
- Φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τυλίξτε τη ζύμη σε κατάλληλο μέγεθος για το καλάθι. Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, συμπληρώστε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. Ψήστε το πρόγραμμα πίτσας. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τη φρεσκοψημένη πίτσα.
Muffin βατόμουρου με ψίχουλα (6 τεμ)
Τηγανίτα:
- 200 g αλεύρι σίτου
- 100 γραμμάρια ζάχαρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 15 g βούτυρο
- 75 ml γάλα
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Κάλυμμα ψίχουλου:
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βρώμη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σίτου
Μέθοδος:
- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με το γάλα και το αυγό.
- Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά και μετά προσθέστε το μείγμα γάλακτος.
- Ανακατέψτε το βακκίνιο και τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέστε τα στα άλλα συστατικά.
- Ανακατέψτε τα υλικά για το κάλυμμα.
- Ρίξτε το μείγμα muffin σε μεγάλα κύπελλα muffin, κατά προτίμηση κύπελλα σιλικόνης.
- Προσθέστε το κάλυμμα πάνω από τα muffins.
- Ψήστε τα muffins στη φριτέζα αέρα στο πρόγραμμα Muffin.